Selecteer een pagina

Professionele zorg en begeleiding

Onze werkwijze

Op Slachtehiem begint goede zorg bij persoonsgerichte zorg welke is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt. 

persoonsgerichte zorg

Een dag op Slachtehiem

Zes dagen per week bieden wij onze clienten een uniek en volledig dagprogramma. Het belangrijkste vinden wij, dat onze persoonsgerichte zorg is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt.  

Ons dagprogramma biedt intensieve, professionele begeleiding waarbij activiteiten zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Tevens proberen wij de persoonlijke interesses en hobby’s van onze cliënten aan te spreken en ze zo de kans te geven om daar mee bezig te zijn. Bovendien organiseren we regelmatig uitstapjes, die mede voortkomen uit ideeën en wensen van onze cliënten.

Steeds geven wij onze cliënten uitnodigende prikkels, zodat zij op een plezierige manier worden gemotiveerd en geactiveerd. Wij ervaren dat onze cliënten het fijn vinden om te helpen en opbloeien van sociaal contact.

Een bijzondere vorm van zorg, zingeving én in verbinding zijn met anderen. Een dag op Slachtehiem is een dag met betekenis. 

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

±10:00

We beginnende dag gezamenlijk met koffie of thee en wat lekkers.

I

10:30

RAMMEN, ROSSEN, RAUZEN MET DE FITNESS!!

12:30

LEKKER GEZOND ETEN!

15:00

BAKJUUUH!

Z

±16:00

WEGWEZUUH!

 

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

Het programma begint op doordeweekse dagen om ±10.00 en duurt tot ±16.00 uur.

 • We beginnende dag gezamenlijk met koffie of thee en wat lekkers.
 • Daarna doen we aan lichamelijke beweging. Elke dag hebben wij  toegepaste gym in ons programma.
 • Er zijn activiteiten waar we cliënten bij betrekken, zowel individueel als in kleine groepen. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het voorbereiden van de warme maaltijd, taken in en rondom huis, tuinieren in onze groentekas, klusactiviteiten met hout en verf in onze klusloods.
 • Rond 12:30 uur genieten we gezamenlijk van een heerlijke warme maaltijd die u kunt vergelijken met een driegangen menu. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten gezond en voldoende eten en drinken krijgen. 
 • In de middag is er een rustmoment voor iedereen die hier even behoefte aan heeft. Onze andere cliënten worden gestimuleerd tot een activiteit naar keuze.
 • Er is iedere dag vers fruit wat rond 14.30 uur samen wordt klaargemaakt
 • Daaropvolgend is er een groepsactiviteit of wordt er in kleinere groepen een activiteit ondernomen.
 • Als afsluiter drinken we nog een kop thee of koffie met z’n allen waarbij we regelmatig zingen, voorlezen of een geheugenspel doen.
 • Rond 15:45 rijden onze taxibussen voor en om 16:00 uur is iedereen weer op weg naar huis.

Onze cliënten krijgen iedere dag een dagverslag mee, waar waarin dagactiviteiten en bijzonderheden aan bod komen. Wij zien dat zowel de cliënt, als partner en/of mantelzorger(s) dit als fijn ervaren er mooie gespreksstof ontstaat aan het einde van de dag.  

Wat anderen zeggen:

“Gezelligheid, écht gezien en gehoord worden. 

Eigenlijk vind ik iedere dag fijn op Slachtehiem.”

Een dag zonder zorgen

Professionele zorg

De begeleiders bij onze groepen zijn allen gediplomeerde verzorgende of verzorgende-ig. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers en stagiaires van verschillende opleidingen die ons op een fijne manier ondersteunen.

Met het keurmerk Zorgboerderijen ‘Kwaliteit laat je zien’ kunnen wij steeds vol trots zeggen dat wij werken op professionele en methodische wijze werken. 

Bovendien werkt Slachtehiem veel samen met o.a. de volgende gespecialiseerde partijen.

GGZ thuisbegeleiders en casemanagers

Van Andel zorggroep

Gebiedsteam Súdwest Fryslân, Waadhoeke en Harlingen

Huisartsen, wijkverpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers

PAAZ Psychiatrische afdeling Antonius Ziekenhuis

meer weten? 

Veel gestelde vragen

Voor wie is de dagzorg geschikt?

Voor cliënten met een geestelijke problematiek en/of lichamelijke beperking die daarbij een (sterk) verminderde zelfregie hebben, zoals bij dementie of een psychische stoornis, kan er behoefte zijn aan structurele, actieve begeleiding en verzorging.

Wie betaalt de zorgkosten?

Er zijn twee mogelijkheden. Via de gemeente kan er een indicatie via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden aangevraagd. Lenie kan u hierin passende ondersteuning bieden. Als een cliënt zonder indicatie deelneemt aan onze dagzorg dient deze de zorgkosten zelf te financieren. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Lenie via onderstaand contactformulier.

HOE WERKT EEN AANMELDING?

Indien u geïnteresseerd bent kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lenie. Vervolgens wordt middels een persoonlijk gesprek met de cliënt en de partner of mantelzorger gekeken of onze vorm van zorg de juiste keuze is. Bovendien kan altijd een meeloopdag plaatsvinden om te ervaren of deze vorm van zorg de cliënt aanspreekt.

Moet ik zelf voor vervoer zorgen?

Onze cliënten worden voor zover mogelijk opgehaald en thuisgebracht door onze vaste vrijwilligers met onze eigen personenbussen. Dit zorgt voor een vertrouwde situatie en zo bieden wij een fijne structuur in het vervoer.

Wat kan ik als partner en/of mantelzorger verwachten?

Een dag zonder zorgen. Bovendien vinden wij betrokkenheid erg belangrijk. Er is daarom altijd ruimte voor persoonlijk contact met Lenie om uw ervaringen te bespreken. Daarnaast krijg uw relatie, na een dag op Slachtehiem, altijd een dagverslag mee. Hierin komen de  dagactiviteiten en bijzonderheden aan bod. Wij zien dat zowel de cliënt, als partner en/of mantelzorger(s) dit als fijn ervaren er mooie gespreksstof ontstaat aan het einde van de dag.  

Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bayumerleane 5
8823 SH Lollum - Arum

+0517 469108

info@slachtehiem.nl

  Nieuwsgierig geworden?

  Laat een bericht achter en Lenie belt u terug