Professionele zorg en begeleiding

Onze werkwijze

Op Slachtehiem begint goede zorg bij persoonsgerichte zorg welke is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt. 

persoonsgerichte zorg

Een dag op Slachtehiem

Vijf dagen per week bieden wij onze gasten (cliënten) een uniek en volledig dagprogramma. Het belangrijkste vinden wij, dat onze persoonsgerichte zorg is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt.  

Ons dagprogramma biedt intensieve, professionele begeleiding waarbij activiteiten zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Tevens proberen wij de persoonlijke interesses en hobby’s van onze gasten aan te spreken en ze zo de kans te geven om daar mee bezig te zijn. Bovendien organiseren we regelmatig uitstapjes, deze worden betaald van een vrijwillige bijdrage van 1 euro per dag. De uitstapjes  komen mede voort uit ideeën en wensen van onze gasten.

Steeds geven wij onze gasten uitnodigende prikkels, zodat zij op een plezierige manier worden gemotiveerd en geactiveerd. Wij ervaren dat onze gasten het fijn vinden om te helpen en opbloeien van sociaal contact.

Een bijzondere vorm van zorg, zingeving én in verbinding zijn met anderen. Een dag op Slachtehiem is een dag met betekenis.

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

±10:00

We beginnende dag gezamenlijk met koffie of thee en wat lekkers.

I

10:30

RAMMEN, ROSSEN, RAUZEN MET DE FITNESS!!

12:30

LEKKER GEZOND ETEN!

15:00

BAKJUUUH!

Z

±16:00

WEGWEZUUH!

 

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

Het programma speelt zich af op doordeweekse dagen inclusief een vers bereide warme maaltijd waarvoor 6 euro wordt gevraagd.

  • We beginnen de dag gezamenlijk met koffie of thee en wat lekkers.
  • Daarna doen we aan lichamelijke beweging. Elke dag hebben wij toegepaste gym in ons programma.
  • Er zijn activiteiten waar we gasten bij betrekken, zowel individueel als in kleine groepen. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het voorbereiden van de warme maaltijd, taken in en rondom huis, tuinieren in onze groentekas en klus activiteiten.
  • Rond 12:30 uur genieten we gezamenlijk van een heerlijke warme maaltijd die u kunt vergelijken met een driegangen menu. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten gezond en voldoende eten en drinken krijgen.
  • In de middag is er een rustmoment voor iedereen die hier even behoefte aan heeft. Onze andere gasten worden gestimuleerd tot een activiteit naar keuze.
  • Er is iedere dag vers fruit wat rond 14.30 uur samen wordt klaargemaakt
  • Daaropvolgend is er een groepsactiviteit of wordt er in kleinere groepen een activiteit ondernomen.
  • Als afsluiter drinken we nog een kop thee of koffie met z’n allen waarbij we regelmatig zingen, voorlezen of een geheugenactiviteit doen.
  • Onze taxichauffeurs zorgen ervoor dat alle gasten aan het einde van het programma weer veilig thuis worden gebracht.

Onze gasten krijgen iedere dag een dagverslag mee, waarin de dagactiviteiten en bijzonderheden aan bod komen. Wij zien dat zowel de gast, als partner en/of mantelzorger(s) dit als fijn ervaren en er mooie gespreksstof kan ontstaan bij thuiskomst.

Wat anderen zeggen:

“Gezelligheid, écht gezien en gehoord worden.

Eigenlijk vind ik iedere dag fijn op Slachtehiem.”

Een dag zonder zorgen

Professionele zorg

De begeleiders bij onze groepen zijn allen gediplomeerde verzorgende of verzorgende-ig. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers en stagiaires van verschillende opleidingen die ons op een fijne manier ondersteunen.

Met het keurmerk Zorgboerderijen ‘Kwaliteit laat je zien’ kunnen wij steeds vol trots zeggen dat wij werken op professionele en methodische wijze werken. 

Bovendien werkt Slachtehiem veel samen met o.a. de volgende gespecialiseerde partijen.

Casemanagers en thuisbegeleiders van verschillende organisaties

Lid van de cooperatie zorgboeren Zuid West Friesland

Gebiedsteam Súdwest Fryslân, Waadhoeke en Harlingen

Zorgonderneming At Home First en Alliade/GGZ

 

Huisartsen, wijkverpleegkundigen en thuiszorg organisaties

PAAZ Psychiatrische afdeling Antonius Ziekenhuis

meer weten?

Veel gestelde vragen

Voor wie is de dagzorg?

Voor clienten(voor ons is client onze gast) met een geestelijke problematiek die daarbij een verminderde zelfregie hebben (zoals bij dementie of andere psychische problemen of door niet aangeboren hersenletsel) én voor gasten met somatische problematiek, kan er behoefte zijn aan structurele, actieve begeleiding en verzorging.

Wie betaalt de zorgkosten?

Er zijn drie mogelijkheden. Via de gemeente kan er een indicatie via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden aangevraagd. Via het Sociaal Domein bij uw gemeente kunt u hier meer informatie over ontvangen. Middels een WLZ indicatie kan onze dagzorg ook worden ingezet.  Als een gast (client) zonder indicatie deelneemt aan onze dagzorg dient deze de zorgkosten zelf te financieren. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Lenie.

HOE WERKT EEN AANMELDING?

   Indien u geïnteresseerd bent kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lenie. Vervolgens wordt middels een persoonlijk gesprek met de gast en de partner of mantelzorger gekeken of onze vorm van zorg de juiste keuze is. Bovendien kan er altijd een meeloopdag plaatsvinden om te ervaren onze vorm van zorg              de gast aanspreekt.

Moet ik zelf voor vervoer zorgen?

Onze gasten worden voor zover mogelijk opgehaald en thuisgebracht door onze vaste chauffeurs met onze eigen personenbussen. Dit zorgt voor een vertrouwde situatie en zo bieden wij een goed en regelmaat in het vervoer.

Wat kan ik als partner en/of mantelzorger verwachten?

Wij wensen u een dag zonder zorgen. Wij vinden uw betrokkenheid erg belangrijk zodat wij de beste zorg kunnen bieden. Er is altijd ruimte voor persoonlijk contact met Lenie om uw vragen en/of ervaringen rondom de zorg te bespreken.

Daarnaast krijgt uw relatie, na een dag op Slachtehiem, altijd een dagverslag mee. Hierin komen de  dagactiviteiten en bijzonderheden aan bod.Wij zien dat zowel de gast, als partner en/of mantelzorger(s) dit als fijn ervaren en er mooie gespreksstof kan               ontstaan bij thuiskomst.

Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bayumerleane 5
8823 SH Lollum – Arum

0517 469108

info@slachtehiem.nl

Nieuwsgierig geworden?

Laat een bericht achter en Lenie belt u terug