Professionele zorg en begeleiding

Onze werkwijze

Op Slachtehiem begint goede zorg bij persoonsgerichte zorg welke is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt. 

persoonsgerichte zorg

Een dag op Slachtehiem

Vijf dagen per week bieden wij onze gasten (cliënten) een uniek en volledig dagprogramma. Het belangrijkste vinden wij, dat onze persoonsgerichte zorg is toegesneden op de behoeften, voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt.  

Ons dagprogramma biedt intensieve, professionele begeleiding waarbij activiteiten zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Tevens proberen wij de persoonlijke interesses en hobby’s van onze gasten aan te spreken en ze zo de kans te geven om daar mee bezig te zijn. Bovendien organiseren we regelmatig uitstapjes, deze worden betaald van een vrijwillige bijdrage van 1 euro per dag. De uitstapjes  komen mede voort uit ideeën en wensen van onze gasten.

Steeds geven wij onze gasten uitnodigende prikkels, zodat zij op een plezierige manier worden gemotiveerd en geactiveerd. Wij ervaren dat onze gasten het fijn vinden om te helpen en opbloeien van sociaal contact.

Een bijzondere vorm van zorg, zingeving én in verbinding zijn met anderen. Een dag op Slachtehiem is een dag met betekenis.

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

±10:00

We beginnende dag gezamenlijk met koffie of thee en wat lekkers.

I

10:30

RAMMEN, ROSSEN, RAUZEN MET DE FITNESS!!

12:30

LEKKER GEZOND ETEN!

15:00

BAKJUUUH!

Z

±16:00

WEGWEZUUH!

 

hoe ziet een dAg er uit?

Dag indeling

Het programma wordt aangeboden op doordeweekse dagen inclusief een vers bereide warme maaltijd waarvoor een aanvullende bijdrage van 6 euro wordt gevraagd.
Liever brood met soep? Dat kan ook.

We starten de dag met een gezamenlijk kopje koffie of thee en iets lekkers, gevolgd door wat lichamelijke activiteit, zoals gymnastiek. Er zijn verschillende activiteiten waarbij onze gasten betrokken worden, zowel individueel als in kleine groepen. Denk aan het voorbereiden van maaltijden, huishoudelijke taken, tuinieren in onze groentetuin en klusjes.

Rond lunchtijd genieten we van een heerlijke, gezonde maaltijd die vergelijkbaar is met een driegangenmenu. Daarna is er tijd voor ontspanning voor wie dat wil, terwijl anderen worden gestimuleerd om deel te nemen aan activiteiten naar keuze. Vers fruit staat klaar in de middag, en later op de dag is er een groepsactiviteit of worden er kleinere groepen gevormd voor andere bezigheden.

We sluiten de dag af met een gezamenlijk kopje thee of koffie, waarbij we regelmatig zingen, voorlezen of geheugenspelletjes doen. Onze taxichauffeurs zorgen ervoor dat iedereen veilig thuiskomt aan het einde van het programma.

Elke dag krijgen onze gasten een dagverslag mee, waarin de activiteiten en bijzonderheden van de dag worden besproken. Dit wordt door zowel de gasten zelf als hun partners of mantelzorgers gewaardeerd en biedt vaak stof tot gesprek bij thuiskomst.

Onze gasten krijgen iedere dag een dagverslag mee, waarin de dagactiviteiten en bijzonderheden aan bod komen. Wij zien dat zowel de gast, als partner en/of mantelzorger(s) dit als fijn ervaren en er mooie gespreksstof kan ontstaan bij thuiskomst.

Wat anderen zeggen:

“Gezelligheid, écht gezien en gehoord worden.

Eigenlijk vind ik iedere dag fijn op Slachtehiem.”

Een dag zonder zorgen

Professionele zorg

Onze groepen worden begeleid door ervaren professionals, allemaal gediplomeerde verzorgenden of verzorgenden-IG. Daarnaast krijgen we ondersteuning van vrijwilligers en stagiaires uit verschillende opleidingen, die op een waardevolle manier bijdragen aan ons team.

Met het keurmerk Zorgboerderijen ‘Kwaliteit laat je zien’ kunnen we met trots zeggen dat we op een professionele en methodische manier werken. Dit keurmerk garandeert dat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Daarnaast werkt Slachtehiem nauw samen met verschillende gespecialiseerde partijen, waaronder:

Casemanagers en thuisbegeleiders van verschillende organisaties

Lid van de cooperatie zorgboeren Zuid West Friesland

Gebiedsteam Súdwest Fryslân, Waadhoeke en Harlingen

Zorgonderneming At Home First en Alliade/GGZ

 

Huisartsen, wijkverpleegkundigen en thuiszorg organisaties

PAAZ Psychiatrische afdeling Antonius Ziekenhuis

meer weten?

Veel gestelde vragen

Voor wie is de dagzorg?

Voor clienten(voor ons is client onze gast) met geestelijke problematiek die leiden tot verminderde zelfregie, zoals bij dementie, andere psychische aandoeningen of niet-aangeboren hersenletsel, bieden wij structurele en actieve begeleiding en verzorging. Dit geldt ook voor gasten met somatische problemen.

Wie betaalt de zorgkosten?

Er zijn drie mogelijkheden. Via de gemeente kan er een indicatie via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden aangevraagd. Via het Sociaal Domein bij uw gemeente kunt u hier meer informatie over ontvangen. Middels een WLZ indicatie kan onze dagzorg ook worden ingezet.  Als een gast (cliënt) zonder indicatie deelneemt aan onze dagzorg dient deze de zorgkosten zelf te financieren. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Lenie.

HOE WERKT EEN AANMELDING?

Als u geïnteresseerd bent, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lenie. Er wordt dan een persoonlijk gesprek gepland met de gast en zijn/haar partner of mantelzorger om te bepalen of onze vorm van zorg de juiste keuze is. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor een meeloopdag, zodat de gast kan ervaren of onze zorg hem/haar aanspreekt.   Indien u geïnteresseerd bent kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lenie. Vervolgens wordt middels een persoonlijk gesprek met de gast en de partner of mantelzorger gekeken of onze vorm van zorg de juiste keuze is. Bovendien kan er altijd een meeloopdag plaatsvinden om te ervaren onze vorm van zorg de gast aanspreekt.

Moet ik zelf voor vervoer zorgen?

Onze gasten worden voor zover mogelijk opgehaald en thuisgebracht door onze vaste chauffeurs met onze eigen personenbussen. Dit zorgt voor een vertrouwde situatie en zo bieden wij een goed en regelmaat in het vervoer.

Wat kan ik als partner en/of mantelzorger verwachten?

Wij hopen dat u een zorgeloze dag heeft. Uw betrokkenheid is voor ons van onschatbare waarde, omdat het ons in staat stelt de beste zorg te bieden. Lenie staat altijd klaar voor persoonlijk contact om uw vragen en ervaringen rondom de zorg te bespreken.

Naast dit persoonlijke contact ontvangt u na een dag bij Slachtehiem altijd een dagverslag. Hierin worden de activiteiten en bijzonderheden van de dag beschreven. We merken dat zowel de gasten als hun partners en/of mantelzorgers dit waarderen, omdat het mooie gespreksstof biedt bij thuiskomst.

Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bayumerleane 5
8823 SH Lollum – Arum

0517 469108

info@slachtehiem.nl

    Nieuwsgierig geworden?

    Laat een bericht achter en Lenie belt u terug