Faciliteiten op Slachtehiem

In 2005 was Slachtehiem nog een melkveehouderij. In 2006 hebben wij een nieuwe boerderij gebouwd; een multifunctionele recreatieboerderij.

In de romp van deze recreatieboerderij vindt u een gezellig ingerichte ruimte die voor de dagzorg dienst doet als huiskamer/recreatiezaal. Deze is zo ingericht dat u kunt rondwandelen en er voldoende ruimte is voor activiteiten. Hier wordt gezamenlijk koffie gedronken, gegeten, een leuke activiteit of iets creatiefs gedaan.

Rondom de boerderij is er een groot gezellig terras met uitzicht op de weilanden, de stallen en het kleinvee. Bij goed weer kunt u hier heerlijk zitten om te genieten van de dieren en het Friese landschap.

Er zijn ruim bemeten sanitaire voorzieningen, ook voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
 Heeft u zelf altijd op een boerderij gewoond? Bent u gewend aan het buitenleven? Dan zult u de dagzorg op Slachtehiem ervaren als thuiskomen. Hier kunt u gewoon even het erf op lopen en genieten van de weidse luchten, de ontwikkelingen in de natuur en de veranderingen van de seizoenen.
Slachtehiem ligt aan de historische waterkering De Slachte. Hier kunt u prima vissen. Materialen hiervoor zijn op Slachtehiem aanwezig.