Wat houdt dagzorg op Slachtehiem in?

Contact met andere mensen is belangrijk voor uw gezondheid en welbevinden. Dagzorg biedt u de mogelijkheid om mensen te ontmoeten, gezellig met elkaar te praten en samen of individueel leuke dingen te ondernemen. Om elkaar te motiveren, activeren en versterken!

Als u kiest voor dagzorg op Slachtehiem dan bent u een paar keer per week een dag bij ons op de boerderij. Samen met andere cliënten die hier ook voor hebben gekozen, vanuit een behoefte aan onder andere contacten, motivering en structuur. Er is een goede onderlinge sfeer wat leuke interacties met zich meebrengt.

Visie:

Zorgboerderij Slachtehiem wil dat de ouderen zich bij hun thuis voelen. Wij bieden kwaliteitszorg in een natuurlijke en huiselijke omgeving in een prettige, ongedwongen sfeer. Zo kunnen we op een positieve manier bijdragen aan de kwaliteit en invulling van het leven van onze daggasten.

Missie:

Hoewel de gasten alleen al veel plezier beleven aan het samenzijn en het meebeleven met van alles wat er op het erf en de boerderij gebeurt, bieden wij de ouderen een volledig dagprogramma aan.  Het programma bevat veel afwisselende activiteiten van onze kant maar wij vinden zelfregie en autonomie van onze gasten ook zeer belangrijk. Hobby’s en andere interesses van onze gasten worden op een positieve manier gestimuleerd. Wij leggen de nadruk op het bieden van passende ondersteuning, in een vaste structuur, bij de dagelijkse activiteiten. Regelmatig worden er uitstapjes gemaakt die mede voortkomen uit ideeën en wensen van onze gasten. Door ‘de prikkels’ die onze ouderen ontvangen, worden ze op een prettige manier gemotiveerd en geactiveerd. Wij ervaren dat onze gasten het fijn vinden om te helpen, hun gevoel van eigenwaarde blijft bestaan.

Er wordt veel aandacht besteed en waarde gehecht aan goede, onderlinge relaties en contacten met onze gasten, de familie, de mantelzorger(s) en betrokken hulpverleners: er is een multidisciplinaire benadering.

Door het aanreiken van deze vorm van dagzorg kunnen wij het zelfstandig blijven wonen zoveel mogelijk ondersteunen.

Bekijk ons dagprogramma.